Att följa ett kall

03.13 vaknade jag, natten till igår. Jag väcktes av ett kall och många skulle nog ha legat kvar i sängen och svarat på morgonen. 

Jag är inte fostrad så. Jag lyssnar. Jag tassar över stallbacken in i min verkstad. Tänder lamporna, rökelsen och börjar samla ihop det jag behöver. Hela tiden i tystnad. Lilla Runa lägger sig på sin plats och gruffar runt en stund, bara för att visa att hon minsann inte är delaktig i mattes nattliga påfund. 

Så när gryningen kommer är jag redan igång med att blöta och färga skinnet, för att hon ska få födas. För att hon säger att en människa väntar på henne. Och, fastän jag egentligen inte har tid att föda henne just nu, väljer jag att hedra det arvet så många före mig förvaltat att jag helt enkelt TAR mig tiden. 

I mitt sinne skriver jag vidare på artiklarna och krönikan till Inspire Magazine. Jag släpper de tankarna när det är dags för det ceremoniella i trumbyggandet. Jag släpper den linjära tiden och reser till platsen bortom tid och rum. Jag lyssnar, jag ser hur hon ska se ut. Jag låter sinnet sakta vakna, landa här och nu och översätter informationen jag fått till det jordiska. Jag ger mig hän processen att sjunga fram detaljerna. Jag skär remmarna. Jag samlar ihop örterna och stenarna. Jag ger anden en kropp. 

Trumman,  hon vill med sin vibration förmedla den transformerande kraften i oss. Hon vill möta sin ägares urvibration och utifrån den föreningen skapa en helande process. Hon vill stärka ägarens röst, alltså kommer hon att väcka din lust till att tona, sjunga och ge uttryck för vem du är och vad du förmedlar. Hon vill att du ska sjunga ut din visdom - stolt, modig och stark. Hon är handbyggd av mig, färgad med växter, knuten med magi och kraftsång. Hon bär därmed förmödrarnas visdom. Hon säger att hon är en förening av Livbärerskan och Trollbinderskan.

Hon har ett namn, men den får bara skaparen och ägaren veta. Hon söker sin ägare och är redo för flytt på måndag.

Värme & kärlek
Mira

2021-08-12

Traditioner 

Traditioner har alltid varit viktiga för mig. Jag införlivar de gamla, i det nya och i min familj har vi skapat egna. Det är ju inte alltid enkelt i den här moderna tiden att hålla på traditioner strikt.

Många julaftanr, midsommaraftnar och alla andra aftnar har jag firat ensam. För mig gör det inget, det är på sätt och vis en dag av många att värdesätta, men jag vet att det finns många som mår dåligt i sin ensamhet. 

Nu står vi inför dop. Lille Elliot är snart 10 månader och pga pandemin odöpt. Alltså kommer inte den stora-lilla killen i dopklänningen som mamman döptes i. Alltså har jag sytt en ny till honom. Det är kärlek i varje stygn, tillsammans med lite blod, svett och tårar. Men, det som inte syns är de magiska symbolerna jag broderat in i sömmar och fållar. Allt får att hans väg i livet ska bli lätt. 

Det här är en gammal tradition från mina förmödrar. Dessa visa kvinnor var listiga och de hade framförallt överlevnad som fokus. De anammade de kyrkliga traditionerna, men praktiserade sin tradition av trolldom och magi parallellt med det. De insåg att integration var det bästa för dem och deras barn. Samtidigt har de alltid starkt kämpat och lärt sina döttrar och söner att ingen kan tala om för oss hur vi ska leva våra liv. Vad vi ska tro på eller hur vi ska ge uttryck för det. 

Jag känner idag enorm tacksamhet för att jag skolats i mina förmödrars visdom, även om jag motsatte mig det i omgångar i tonåren. På ett sätt är det skönt att jag aldrig haft ett val och på ett annat plan dras ju tanken till hur mycket som är ödesmättat i våra liv. 

Jag minns ändå alltid vad min mormor sa "Ödet må ha sin vilja, men du har din.

På lördag har vi därför stängt för att döpa vår stora-lilla Elliot.


Värme & kärlek
Mira

2021-07-15

När flödet flödar, så flödar det fort...  


I fredags hade BANBRYTARE release och vi gjorde det igen - 13 listettor totalt. Jag blir lika fascinerad varje gång en svensk bok skriven av svenska kvinnor gör den här resan över hela världen. Känslan går inte att beskriva.

Nyheterna slutar inte där. Media House of Sovereignty som ger ut multiförfattarböckerna har köpt upp tidningen Inspire. En underbar andlig tidning där jag nu är krönikör. Jag har har en egen spalt. Det är faktiskt en barndomsdröm, att ha den där snygga bilden och sin alldeles egna plats i en tidning. Och, nu har jag den. 

Jag hade mitt föredrag på Symposium igår och där sa jag något som jag verkligen känner är rätt. Mina framgångar står i direkt relation till att jag dagligen praktiserar min visdom och lever som jag lär. Jag växer av att se hur enkelt det är att vara autentisk och inte försöka leva upp till andras förväntan. Det är något jag skriver om i Banbrytare också - hur vi väldigt ofta fattar våra beslut utifrån andras förväntan på oss istället för att använda oss av vår egen naturliga, harmoniska vibration som ledstjärna i livet och på så sätt gång på gång hamna rätt. 

Det är en fantastisk känsla att hela tiden känna att jag fattar mina beslut utifrån mig. Inte rädsla. Inte andras förväntan. Inifrån mig och ur min vibration. Mina kära elever och kunder har också noterat den stora förändring  i mina sessioner. Jag själv noterar den genom att få glädjas åt andras framgångar om och om igen. Jag fullkomligt älskar att se andra växa och fatta beslut som är i samklang med deras vibration och får dem att stå i sin kraft. s

Till helgen väntar trumbyggarkurs och jag ser framemot att stå barfota i gräset och plaska med färgbad och tälja slagpinnar. Jag ser också framemot att ta del av dessa kvinnors berättelser om livet, om hur de hamnade här i min Stallbacke för att bygga en trumma och vad det betyder för dem att göra det. 

Jag älskar energierna som är i omlopp just nu och jag kan med glädje meddela att vi låst upp några platser på våra retreats och att vi planerar premiären för Magpie Magic till hösten. 

Men fram till dess: 
* köp Banbrytare
* skicka en skärmdump via messenger eller maila den till oss på info@hilaria.se
* sök in i gruppen för Symposium 
Där kan du fylla på inspiration, hopp, kunskap och visdom. 

Och jag kommer att ha en gratis MASTERCLASS för de som köpt e-boken och tittat på mitt bidrag tll Symposium.
Jag hoppas vi ses på både Symposium och på Masterclass! Till Masterclass är antalet deltagare begränsat, så boka din plats så snabbt du kan genom att maila oss. Vi vill gärna att du bokar BARA om du verkligen tänker delta, så att någon annan inte missar sin plats för att det blir fullbokat. 

Nu börjar resan mot nästa bok - STORMBORN - en kraftfull bok om hur vi överlevt stormen och dansar i regnet. Boken ges ut på engelska och det finns plats i den för dig som har en story att berätta! 
​​​​​​​

Värme & kärlek
Mira

2021-07-06

Varför gör du det du gör? 


Det här är en fråga som ibland upprepas bland de jag träffar för första gången. Och jag förklarar lugnt, ibland med lite för mycket entusiasm, men om du är i linje med ditt kall och verkligen känner att dina steg på livets väg är i linje med Skapelsen, råder det ingen tvekan. Det finns ingen rädsla och det råder inget tvivel.

Att leva ett ceremoniellt liv och leva som jag lär är det bästa jag någonsin har gjort. Det finns inget utrymme för små, futtiga lögner och det finns ingen önskan att gå bakom ryggen på någon. Du har helt enkelt inte baktankar. Du är helt enkelt i linje med dig själv - alla dina själv - eftersom de har slagits samman till en.

Du pendlar inte mellan dina olika roller. De smälter alla samman till ett - ditt autentiska du. Du i din naturliga harmoniska vibration. Eftersom vi alla har pendlat (om vi inte längre gör det). Vi har försökt anpassa oss till de vi möter och situationen. Vi har inte varit samma person som på jobbet som vi är hemma, som en mamma eller en partner.

Genom att leva ett ceremoniellt liv blir du helt enkelt bekväm i ditt autentiska jag och berättar för världen:
Det här är jag! Allt jag och ingenting annat än jag. Hantera det!
Det finns ett lugn i beslut. Och det finns också mycket energi och kraft i det. Tänk på all energi du sparar genom att helt enkelt inte bränna den på att vara någon du inte är. Genom att ständigt justera din vibration så att du trivs eller är rätt för människorna i rummet eller den situation du befinner dig i, slösar du bort så mycket energi. Energi som du kan använda för att manifestera din dröm.

Så, det är därför jag gör vad jag gör.
Jag vill vara jag, alla mina jag och inget annat än mitt jag.
Jag vill träffa dig, alla dina du och inget annat än dig.
Jag vill se vibrationen oss när vi träffas.

Värme & kärlek
Mira

2021-06-18

Blogg

Tankar kring den andliga branschen växer i mig


I processen att skriva multiförfattarböckerna från  Publishing House of Sovereignty har jag börjat se mig själv och det jag erbjuder ur ett annat perspektiv.

Jag har börjat se min bransch ur ett annat perspektiv och tar sakta in hur branschen ser ut. Jag förvånas över hur jag själv har jobbat och hur andra jobbar. Jag förvånas över mängden quick-fix som dominerar.

Snabba ryck och bra deals är vad som säljer, men är det så vi ska omhulda vår personliga och andliga resa på Livets Stig? I mig vaknade en gnagande känsla som fick följa med på promenad längs med älven i några dagar. Likaså fick den vända i myllan i odlingarna några gånger för att kunna forma sig till ord.

Genom att jaga snabba svar som stillar i stunden, dämpas oro för stunden, men du skapar ingen bestående förändring. Mest troligt är att du får gör om läxan i en mer komplicerad variant. Genom att ha fokus på det yttre, förändrar du inget i det inre. Bestående förändring börjar alltid i det inre, för att sedan slå ut i blom i det yttre.
Det är i det inre som din förmåga att läka finns. Det är i det inre som du förvaltar din kraft, dina relationer och din framgång. Det är i det inre du lägger grundstenarna för lycka, välgång och framgång (hur du än definierar den).

Hur ska någon transformation kunna ske om vi alltid harvar runt i det yttre och bara skrapar på ytan?

Jag vill inte bara överleva dagen. Jag vill uppleva dagen och jag vill att varje dag ska ge mig en känsla av att vara tillfreds med mig själv, mina beslut och mitt liv. Jag vill att varje andetag, varje steg och varje ögonblick ska vara värdefullt.

Jag gillar storytelling och jag gillar liknelser. För att du enklare ska få en bild av mina tankar vad gäller andlighet, så tänker jag berätta den genom att jämföra processen jag startar i dig med ett yrke vi alla respekterar.

Möt SNICKAREN. Ett yrke där vi värdesätter erfarenhet och goda referenser. Vi frågar aldrig snickaren om kursintyg eller utbildning. Vi tar hem den kunniga snickaren vars handlag är värdefullt – han ska ju fixa vårt hem!

Vi visar honom problemet. Vi berättar om problemet. Allt för att spara på hans dyrbara tid och ge honom den informationen han behöver ha för att hjälpa oss. Han synar, muttrar och mumlar. Säger vad han ser och vad han tror. Utifrån det han ser och hör börjar hans arbete ta form. Han ger oss en preliminär prognos och passar på att påminna om att han behöver ju faktiskt göra något för att få veta mer. Han behöver se vad som ligger under ytan för att kunna veta med säkerhet vad som behövs och hur lång tid det kommer att ta.

Vi litar på snickaren och ger oss tacksamma ut på en resa vi inte riktigt vet hur det ska sluta. Vi ger snickaren tid att göra sitt jobb och litar på att han gör sitt bästa. Det är bättre att det tar tid så att det blir riktigt gjort. Fuskbygge vill vi inte ha. Huset ska vara friskt och vackert och stå stadigt i flera år till.Känner du igen det?

Du är huset. Jag är snickaren.

Den enda skillnaden på snickaren och mig är att jag jobbar med dina energikroppar, din vibration och kallar hem din kraft så att du återigen kan känna dig hel och stå i din kraft i flera år till. Jag hjälper dig att se till att dina steg på Livets Stig blir stadiga och att du kan manifestera din vision och känna att du växer och omges av värdefulla ögonblick, dag ut och dag in.

Att förvalta mitt arv och göra gott bruk av mina gåvor.

Jag vill använda mina gåvor och den visdomen jag fått i arv i full tillit. Jag vill inte dela den i fack och agera utifrån andras önskan. Jag vill fritt kunna analysera dina energier och skräddarsy din session hos mig, så att den ger dig allt det du behöver. Jag vill göra det i full tillit till mina gåvor och min samlade visdom.

Jag har 25 års erfarenhet av branschen och jag ser att vi behöver stanna upp och våga gå på djupet istället för att skrapa på ytan och tro att den snabba lagningen håller. Vi behöver transformera de gamla energierna till nytt som gynnar oss på Livets Stig länge. Vi behöver hållbarhet i det energiarbetet vi gör.

Inga fler quick-fix.
Inga fler deals.
Inga fler re-does.

Det är dags att sluta leva i det yttre och det är dags att sluta leva i rädsla.

Varma kramar
​​​​​​​Mira


Säsongen 2021 har startat! 


Det glödjer oss att även under dessa "rådande omständigheter" att gården vaknar till liv igen. Odlingarna är igång och vi har utökat dem i år. Vi jobbar ständigt vidare mot att bli mer självförsörjande och för att stärka den cirkulära livsstilen i en linjär värld. Det riktigt kliar i fingrarna av att snart få sätta ut allt förkultiverat och sedan vänta tills skörden kommer. Det betyder också att vi redan nu har börjat skörda många av de örter som vi använder till våra smudgeblandningar och teer.

Fullmånesceremonierna är igång och i år är det viktigare än någonsin att du föranmäler din ankomst. Även om alltid är utomhus, så vill vi kunna möta de restriktioner som finns att ta hänsyn till. Vi vill ju vara in business - inte out of business.

Den här veckan lägger vi ut samtliga våra evenemang på Facebook. I kalendariet är samtliga evenemang länkade till facebook. Skulle du inte ha facebook, är du alltid välkommen att maila oss på info@hilaria.se så skickar vi informationen till dig i mail istället. Under veckan kommer också två nya flikar på hemsidan, för att du lättare ska kunna hitta det du söker kring retreats och där vi medverkat i media. 

Ännu en nyhet är våra COAHINGAR som har fått sig en ansiktslyftning. Namnet Andlig Coaching byts ut, då jag insett att coachingen är så mycket mer. Den jobbar på din vibration, din energi och framför allt så får du med dig en konkreta övningar som gör att du verkligen förankrar din gamla och nya visdom i varandet. Det är en omstart av dig, för dig.

Just nu kan du delta i en intensiv, 3-dagars gruppcoaching, online till ett bra pris. Den kickstartar din vår och ger dig möjlighet att väcka liv i ditt slumrande driv. Ännu en nyhet är att vi är numera inte bara jag, Mira. Jag har anställt min dotter som ska ha ansvaret för sociala medier, webshopen och den fysiska butiken i Utsund. Vi har för närvarande öppet tisdagar 16-18 och lördagar 12-14, men vi fortsätter att hålla öppet för dig, om du bokar en tid då du kan komma. Skicka mail eller sms (gärna dagen före), så bekräftar vi att vi är på plats. 

Vill du läsa mer om fullmånen, så klickar du iväg dig till Sothäxans Vardag & Visdom! 

Varma kramar
Mira & Team Hilaria

Varmt välkommen till Hilaria’s blogg!
 

Som ni kanske vet har jag i flera år skrivit en blogg på Tarotguiderna Sothäxans Vardag & Visdom. Det kommer jag att fortsätta med! Där kan ni följa mina fullmånesorakel och ta del av magiska tips & trix samt tankar.

Den här bloggen kommer att beskriva mitt arbete och min vision kring Hilaria och Utsunds Kurscenter. Här kan du följa min verksamhet och det vi skapar på Hilaria.
Vår första och kanske viktigaste nyhet är att min dotter Celina numera är anställd här och du som elev, klient eller kund i gårdsbutiken kommer att möta hennes härliga energi och bli väl omhändertagen.

Vi är därmed ett familjeföretag i tillväxt och vi har flera spännande projekt på gång. Vi har premiär för säsong 2021 den 1 april (Skärtorsdag) och då bjuder vi in till en magisk trumresa vid vår eldplats i Stallbacken. Den här trumresan är kostnadsfri och det enda vi kräver av dig är kläder efter väder, en liten fikakorg till dig själv och att du följer de rekommendationer vi har för vår verksamhet.

Ännu en stor, nästan övermäktig nyhet är multiförfattarböcker jag kommer att medverka i under våren. En del är på svenska, en del på engelska. Jag har som plan att ge ut den tredje boken om Mother Pinetrees Visdom under våren/sommaren 2022.

Tack för att du följer oss! 

Mira & Team Hilaria